Fotod: selle kodu saab vajadusel kokku voltida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.olsonkundigarchitects.com/

Kui sulle meeldib vahel rahu saamiseks aega üksinda veeta, ei ütleks sa ilmselt ära ka sellest väikesele saarele ehitatud majakesest.

Selle hoone on disaininud arhitekt Tom Kunding, kelle eesmärk oli luua võimalikult lihtne suvila, vahendab Apartment Therapy. 

Majake on disainitud kodus töötavale kirjanikule, kel oli väike maalapp San Juani saarel. «Idee oli ehitada võimalikult väike maja, kus saaks ennast kirjutamise ajal ümbritsevast maailmast isoleerida,» kirjeldas arhitekt. «Selleks, et maja liiga klaustrofoobse ja pimeda urkana ei tunduks, leidsime aga väga omapärase lahenduse.»

Foto: www.olsonkundigarchitects.com/

Nimelt saab suvila terrassi soovi korral akende ette tõsta, et rahus kirjutada ja tööd teha. Hoone aknad saab vajadusel kinni katta ka vaid ühest või kahest küljest, et maja päevavalguse eest täielikult varjatud ei oleks. 

Foto: www.olsonkundigarchitects.com/

Hoone planeering on iseenesest väga lihtne: üks lahtikäiva voodiga suur tuba magamiseks ja kirjutamiseks, väike kööginurk söögivalmistamiseks ning eraldiseisev vannituba koos vanni ja dušinurgaga. 

Foto: www.olsonkundigarchitects.com/

Toapinda on kokku 46 ruutmeetrit, kuid avatud terrassiga saab õue lisada veel 55-ruutmeetrise puhkeala. Samuti saab keerata toas oleva kamina välisuste poole, et terrassi mõnusid nautida ka jahedamatel õhtupoolikutel.

Foto: www.olsonkundigarchitects.com/

Kirjaniku sõnul on see hoone perfektne koht linnamelust põgenemiseks: «Mulle meeldib, et hoone on küll juba kaugelt nähtav, kuid seal sees olles tunnen, nagu oleksin täiesti üksi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles