8 kõige jõledamat viga, mida kellelgi külas viibides teed

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui mõni käitumisviis on sulle aja jooksul harjumuspäraseks saanud, on raske sellest loobuda ka kellelegi külla minnes. Nii solvad aga tahtmatult inimest, kes sind võõrustab.

Segadus

Külas olles pole normaalne eeldada, et võõrustaja sinu järelt koristab. Paku alati abi lauakatmisel ja nõude  koristamisel. Kui võõrustaja abist keeldub, on iseasi. Kuid kindlasti ei tohi arvata, et võõrustajal ongi kohustus sind teenindada. Sama kehtib ka enda voodi tegemise kohta.

Pealetükkiv koristamine

Skaala teises otsas aga on tegelased, kes võõrustaja käest jultunult tolmuimejat või -lappi küsivad, et elamist pisut kraamida ja oma käe järgi sättida. See on ju koduomanikule lihtsalt solvav.

Vannitoaetiketi eiramine

Kui peres on kombeks rätikud nagisse kuivama jätta, siis ära viska enda oma vannitoa uksele rippuma. Kui majas on mitu vannituba ja sulle näidatakse, millist eelisjärjekorras kasutada, on väga ebaviisakas seda eirata.

Liiga varajane saabumine

Kui küllatulekuks on kokku lepitud kellaaeg, on äärmiselt ebaviisakas  ilmuda kohale varem. Kas sulle endale meeldiks, kui teed veel viimase hetke toimetusi teadmises, et aega on, ja külalised ootamatult kokkulepitust tunduvalt varem saabuma hakkaksid?

Unustamine

Unustamise vastu ei saa parata, aga püüa ennast ses osas kontrollida. Ära jäta uksi lukustamata, kohvimasinat tööle ja nii edasi.

Nuhkimine

Kellegi juures külas viibides pole ühtegi põhjust, miks peaksid avama kapiuksi, kirjutuslauasahtleid või muid kohti, mis selgelt pere isiklikud ega teeni kuidagi avalikke huve.

Eraldumine

Kui oled kellelegi külla läinud, pole mõistlik sõnagi lausumata end oma tuppa lukustada. Nii hakkab võõrustaja pead murdma, kas ta on sind kuidagi pahandanud või solvanud.

Pidev vaterdamine

Mõistagi pole ka hea teine äärmus ehk totaalne lobapidamatus. Kui peatud pikemalt, pead arvestama, et võõrustajal on ka oma elu ja ta ei saa sinuga päevadläbi ainult jutustada. Anna hinamisruumi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles