Kas kodu ostmise peaks edasi lükkama?

, Kinnisvaraportaali KV.EE juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel ajal valminud uusarenduste hulk kergitas tehingute arvu korraks lakke, kuid juba aprillis rahunes turg tuntavalt.
Ühel ajal valminud uusarenduste hulk kergitas tehingute arvu korraks lakke, kuid juba aprillis rahunes turg tuntavalt. Foto: Scanpix/Postimees/Jaanus Lensment

Aprillis tehti Eestis 1640 korteritehingut. See on ligi veerandi võrra vähem kui märtsis, mil tehingute arv oli 2159. Kas ostjad on põgenema hakanud? Kas kodu osta plaanivad inimesed peaksid teiste eeskujul ümber mõtlema ja ostuplaanid maha matma?

Nii hull asi siiski ei ole. Tuleb tõdeda, et 2017. aasta esimese kvartali korteritehingute arv on olnud ebatavaliselt kõrge. Vähemalt osaliselt on aasta esimeste kuude kasv tingitud uute korterite valmimisest ja sellest, et neid puudutavad asjaõiguslepingud jõudsid statistikasse.

Aprillikuine langus tähendab naasmist tavapärase elurütmi ja tehingute arvu tasemele. Siiski tasub aga nõudlusel silma peal hoida, sest aprillikuus osteti kortereid nii Tallinnas-Tartus kui Pärnus aastatagusega võrreldes neli kuni kuus protsenti vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles