Kasulik juhend: kuidas roostevaba terast õigesti puhastada?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Kui sul on kodus mõni roostevabast terasest ese, tead ilmselt väga hästi, kui kiiresti jäävad sellel näha näpujäljed, rasvaplekid ja kriimud. Siin on mõned nipid, mida nende puhastamisel silmas pidada.

1. Puhasta alati õiges suunas

Sarnaselt puidule, on roostevabal terasel pinnastruktuur, vahendab TheKitchn. Puhastama peaks alati piki vagusid, et sinna kogunenud rasv ja mustus korralikult eemalduks.

2. Kriime saad vältida mikrokiudlapiga

Roostevabad pinnad võivad kergesti kriimustuda. Nende vältimiseks tasuks pinda alati puhastada mikrokiudlapiga, millel on lühikesed ja pehmed kiud. Võimalusel ära puhasta kunagi pinda paberkäterätikutega.

3. Terast tuleks puhastada kahes etapis

Ühe eseme mitmekordne puhastamine ei tundu küll eriti lõbusana, kuid roostevaba terast puhastades peab seda kahjuks tegema.

Esiteks tuleks pind üle käia äädikaga, et eemaldada mustus ja rasv. Selleks pritsi äädikat esemele ning hõõru mikrokiudlapiga see piki sooni laiali. Pärast seda tuleks pinna läikima löömiseks see üle käia oliiviõliga. Selleks kalla tilk õli puhtale lapile ning pühi pind üle. 

4. Igapäevane hooldus on tark tegu

Esemeid on alati lihtsam puhtana hoida, kui hoolitsed nende eest iga päev. Selleks võib kasutada tavalist nõudepesuvahendit ja vett, kuid pea meeles pind alati pärast pesemist lapiga kuivaks pühkida.

5. Spetsiaalset puhastusvahendit pole vaja osta

Veele, seebile ja vahel ka äädikale ja õlile, pole tegelikult lisaks ühtegi puhastusvahendit vaja osta. Ainuke põhjus spetsiaalsete vahendite muretsemiseks peaks olema siis, kui märkad pinnal juba suuremaid kriimustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles