Maamaksuvõlglane: miks maksuamet mu arve hoiatamata arestis?

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees/Toomas Huik

Postimehe koduportaali poole pöördunud lugeja tahab teada, miks maksuamet tema arve arestis, kuigi väiksemaid summasid võlgnenud inimesed said meeldetuletuse.

Maksu- ja Tolliamet saatis 10. mail laiali pressiteate, millest selgus, et maamaksuvõla teatise saavad 15 000 inimest, kelle võlgnevus on kuni 50 eurot. Teate peale võttis Postimehe koduportaaliga ühendust lugeja, kelle maamaks on suurem ja kel varasemalt enda sõnul ühegi hoiatuseta konto arestitud, kui maks tähtajaks tasumata. Lugeja soovis teada, miks väiksema summa võlgnejad saavad meeldetuletuse ja suurema maamaksu maksjaid palju karmimalt koheldakse. 

Vastab Maksu- ja Tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe:

Ka üle 50 euro suuruse maksukohustuse puhul saadame enne või pärast maamaksu tasumise tähtaega teavituse. Seejärel saadame veel ka korralduse maksuvõla tasumiseks 10 päeva jooksul ning alles pärast seda alustatakse sundkorras sissenõudmist. Sellise olukorra vältimiseks on väga oluline, et meil oleksid olemas inimese kõige värskemad kontaktandmed. Neile võiks aegajalt e-maksuametis/e-tollis pilgu peale visata ja vajadusel infot uuendada ja kui siis juhtubki, et mõni tähtaeg ununeb, saame omalt poolt kohe kas meilile või telefonile meeldetuletuse saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles