Fotod: sellised majad kerkivad Tartu uude elamurajooni

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kvissentali Kodud

Tartus valmib käesoleva aasta lõpuks terve uus elamurajoon. Nüüd saab näha, millised majad sinna ehitatakse.

Tartu hinnatud uuselamurajoonis Kvissentalis alustas VILLAARE OÜ projekti «Kvissentali Kodud» ehitusega. Klaose ja Aeru tänava vahele kerkivad kaasaegsed ja energiasäästlikud ridaelamud energiaklassiga B. Ühes ridaelamus on neli erineva suurusega ridaelamuboksi ja kaks kahetoalist korterit.

Piirkond, kuhu elamud kerkivad. Foto:
Piirkond, kuhu elamud kerkivad. Foto: Foto: Kvissentali Kodud

Kvissentali Kodude arhitektuurse lahenduse eest hoolitses endine linna peaarhitekt Tiit Sild. «Kvissentali hoonestuskavaga oleme andnud kvartalitele terviklikud arhitektuursed reeglid, mida järgida,» rääkis Tiit Sild. «Ridamajade vorm ja värvilahendus on saanud inspiratsiooni lähedalasuvatest Aruküla koobastest.»

Kvissentali Kodude ehitamisel kasutatakse kvaliteetseid materjale ja kaasaegseid ehitustehnilisi lahendusi. «Oleme rõhku pööranud ehituskvaliteedile ja energiasäästlikkusele, et ülalpidamiskulud oleksid võimalikult madalad,» rääkis Villaare OÜ juhatuse liige Reiko Kallion. «Kogu maja soojustatakse uue põlvkonna soojustusmaterjaliga SPU ning välisfassaad viimistletakse imiteeriva kivifassaadiplaadiga, mis annab fassaadile pikaajalise vastupidavuse. Rõdud ja terrassid on praktilistel kaalutlustel valmistatud puidust. Igal korteril on iseseisev gaasikatel ning katusele paigaldame päikesepaneelid, mis toodavad majale elektrit.»

Majade 3-D-joonis. Foto:
Majade 3-D-joonis. Foto: Foto: Kvissentali Kodud

Arendaja müügipartneri Domus Kinnisvara maakleri Kaarel Kiidroni sõnul on eelmüügi periood juba käimas. «Kvissentali elamurajooni populaarsus on arusaadavatel põhjustel viimastel aastatel jõudsalt kasvanud. Nüüd on ka neil, kes eramuehitusest huvitatud pole, võimalus taskukohase hinnaga rajada unistuste kodud Tartu parimas uusasumis,» rääkis Domus Kinnisvara maakler Kaarel Kiidron. «Esimesed Kvissentali Kodud on juba broneeritud ning huvi projekti vastu on kõrge.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles