5 kodutarvet, millest kohe vabanema peaksid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Suur osa kodus olevatest esemetest vajab aeg-ajalt suuremat puhastamist või välja vahetamist. Tihti aga unustatakse seda õigel ajal teha ning tulemuseks on suured bakteripesad. Siin on väike meeldetuletus asjadest, mille ilmselt käsile peaksid võtma, vahendab HuffingtonPost.

Nõudepesukäsn

Foto: www.flickr.com

See pole vist kellelegi üllatuseks, et nõudepesukäsnad hoiustavad endas miljoneid baktereid. Kui neid just iga päev korralikult tulikuumas vees puhastada ei taha, soovitatakse nõude pesemiseks kasutada pigem lappe. 

Lõikelauad

Lõikelauad, on need siis puidust või plastist, võivad samuti säilitada ja levitada suurel hulgal baktereid. Selleks, et bakterid toidu sisse ei leviks, tuleks lauad aeg-ajalt välja vahetada. Tasub ka meeles pidada, et liha jaoks tuleb alati eraldi lõikelauda kasutada!

Hambahari

Foto: www.flickr.com

Kuigi hambahari tuleks iga 3–4 kuu tagant välja vahetada, unustatakse seda siiski tihtipeale teha. Ehk on ka sinul aeg minna poodi uut ostma!

Suur ja karvane elutoa vaip

Kuna elutuba on üks tihedamini kasutatav ruum, on sealne vaip täis mustust, baktereid, surnud nahka, loomakarvu, tolmulesti ja õietolmu. Eelista suurtele vaipadele alati väiksemaid, mida saab ka pesumasinas pesta. Kui see pole võimalik, tuleks lasta seda professionaalidel vähemalt korra aastas puhastada.

Foto: www.flickr.com

Puldid

Kuigi pulte ei tasu just minema visata, tuleks siiski sagedamini mõelda nende puhastamise peale. Telekapult on üks enim katsutavaid esemeid kodus ning selle külge koguneb ka suurel hulgal toidujäänuseid ja rasva. Puhtana hoidmiseks tuleks telekapult nädalas vähemalt korra alkoholise lapiga üle tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles