Kaks lihtsat nippi, mille abil kodu imeliselt lõhnama panna

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Mõnikord võib tugevalõhnaline söök, loomad või lapsed luua koju veidra lõhna, mida ise esialgu tähele ei panegi. Mõne toa puhul aitab küll akende avamine, kuid teistes ruumides nii hea õhuringlus ei ole. Mida siis ette võtta?

Pikaajaline lahendus

Üks viis on kasutada kausitäit sidruneid, vahendab Kitchn. Neid ei tasuks mitte tervelt vaagnaga lauale panna, vaid lõigata juppideks ning täita söögisoodaga.

Selleks võta neli sidrunit, lõika need pooleks ja eemalda nende sisu. Lihtsaim viis on sidrunipressiga mahl välja suruda ning mahla hiljem näiteks küpsetistes või kokteilides kasutada.

Seejärel täida sidruni pooled söögisoodaga ning aseta need mööda tuba laiali. Samal ajal kui sooda imeb endasse kõik veidrad lõhnad, levitavad sidrunikoored tuppa värsket aroomi.

Isevalmistatud õhuvärskendajaid tasub hoida paar päeva või nii kaua, kuni need enam lõhna ei erita. 

Kiire lahendus

Kui külalised on kohe saabumas ja soovid head lõhna tekitada eriti ruttu, lõika sidrunid neljaks ja pane need kastrulisse või potti vette keema.

Lase segul veidike aega keeda, et sidrunilõhnaline aur tuba täidaks. Soovi korral võid lisada vette ka mõne ürdi või paar tilka aroomiõli, et saavutada veel erilisem hõng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles