Kõige mõttetumad aiatööriistad, millele raha kulutada annab

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiatööriistad.
Aiatööriistad. Foto: www.flickr.com

Kuigi aianduspoodides on hulganisti aednikule väga asjalikke abilisi, leidub seal ka riistu, mis kindlasti oma hinda väärt ei ole. Vaatame lähemalt.

Sibulaistutajad

Ilmselt üks aednike kõige hullemini kirutud kasutuid tööriistu. Sibula saab vanal heal käsitsi-meetodil palju kiiremini mulda kui seda kummalist vidinat kaasates. 

Abilaud

Siinkohal tähelepanu: abilaud, kus taimi ümber istutada, sidumisnööre parajaks lõigata ja nii edasi, kulub kindlasti ühte aeda või kasvuhoonesse ära. Eemale tuleks hoida sadu eurosid maksvatest eksemplaridest, sest pole mingit põhjust, miks palju lihtsamad ja mittesihtotstarbelised lauad seda tööd ära teha ei võiks.

Ogadega "sandaalid"

Lapatsid, mille saad kinnitada oma jalanõude alla ja nendega siis üle muru tatsuda  eesmärgiga seda õhutada. Kes kasutanud, ütlevad, et see on üks kõige rumalamaid leiutisi üldse, sest lapatsid tulevad kas jala küljest lahti või siis oled nendea pehmes maapinna küljes kinni ja ei liigu edasi ega tagasi.

Umbrohueemaldaja

Neid on igasuguseid, kuid enamik neist, mõistagi eriti odavama otsa omad, ei kipu oma tööd just liiga laitmatult tegema. Vana hea mehaaniline võililleemaldaja on igal juhul parem. 

Kaunid aiakindad

Kes kunagi aiandusega  natukenegi kokku on puutunud, see teab, et kaunistuste  ja pitsidega aiatöökindad on kõige kehvemad: need ei veni, need pole käe ümber pingul ja pigem segavad töötamist kui et hõlbustavad seda.

Kõbla

Kapsapõldudel võib-olla asendamatu abiline, aga koduaias? Mitte nii väga. See lõhub umbrohtu, mitte ei eemalda seda, ja paljudesse kohtadesse ei pääse kõplaga hästi ligigi.

Akuga murukäärid

Varre otsas akujõul töötavad murukäärid peaksid lihtsustama pärast muruniitmist terrassiservadest ja liivakastiümbrustest muru lõikamist. Reaalsuses on need käärid tihti ruttu nürid, akud kestavad vähe ja sada muud häda.

Servalõikaja

Peaks aitama murusse  rajatud peenardel kaunist äärt hoida. Kes ostnud ja kasutanud, need ütlevad, et korralik terava servaga labidas teeb ära täpselt sama töö, nii et milleks kuhjata koju nii palju erinevaid tööriistu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles