Osta ära: Astrid Lindgreni kuulsaks kirjutatud maja on müügis

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõeline Vahetalu.
Tõeline Vahetalu. Foto: www.lansfast.se

Rootsis pandi müüki maja, mis Astrid Lindgrenile väga südamelähedane oli ja andis inspiratsiooni menukaks lasteraamatuks.

Rootsis Sevedstorpi külas Vimmerby lähedal asuvad kõrvuti kolm ehtrootsilikku taluhäärberit - majad, mis andsid Lindgrenile inspiratsiooni maailmakuulsa lasteraamatu "Bullery lapsed" kirjutamiseks. Keskmine neist, mis raamatus tuntud kui Vahetalu, oli Lindgrenile eriti südamelähedane - see oli tema isa lapsepõlvekodu. 

"See on väga pisike küla, kõigest kolm talu - Põhjatalu, Vahetalu ja Lõunatalu." - Liisa, "Bullerby lapsed" FOTO:
"See on väga pisike küla, kõigest kolm talu - Põhjatalu, Vahetalu ja Lõunatalu." - Liisa, "Bullerby lapsed" FOTO: Foto: www.lansfast.se

Samade majade juures võeti 1986. aastal üles Lasse Hallströmi raamatu põhjal vändatud film "Bullerby lapsed".

Nüüd on see tükike Rootsi kultuuriajalugu 88 000 euroga müügis. 85ruutmeetrises majas on kolm tuba, köök ja vannituba. Majas on säilinud mõned algupärased põrandad ja mööblitükid. Alles on ka puupliit ja mõned tänaseks päevaks dekoratiivsed kaminad. Maja juurde kuulub kõrvalhoone ja kaunis taluaed.

FOTO:
FOTO: Foto: www.lansfast.se
FOTO:
FOTO: Foto: www.lansfast.se

Vaata rohkem pilte SIIT

FOTO:
FOTO: Foto: www.lansfast.se
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles