Neli kasulikku lahendust haisvale köögi prügikastile

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikast
Prügikast Foto: www.flickr.com

Köögi prügikast on tavaliselt kodu haisvaim osa ka siis, kui selles olevat prügikotti korralikult ja tihti välja vahetada. Isegi kui prügi ei saagi alati olla lillelõhnaline, on siiski võimalik selle haisu tunduvalt vähendada, vahendab Kitchn.

1. Eralda suurimad haisutekitajad

Kala ja mereannid on tavaliselt kõige haisvamad asjad, mis köögi prügikasti sattuda võivad. Seetõttu ei tohiks neid kunagi teise prügiga kokku panna. Nende jäägid tuleks alati eraldi kotikesse pakkida ning kohe pärast söömist välja viia. Sama lugu on ka käärima läinud puuviljadega.

2. Lisa söögisoodat

Kui prügi kohene väljaviimine pole alati võimalik või on liiga tüütu, võib kasutusele võtta mõne vahendi, mis haisud endasse imeb. Kasutada võib ka kohviube ja kassiliiva, kuid parimaks lahenduseks peetakse söögisoodat. Raputa seda prügikasti põhja, et see imaks endasse kõik ebameeldivad haisud.

Foto: www.flickr.com

3. Sidrunikoori ei tasu ära visata

Selle asemel, et kasutatud sidrun ära visata, eemalda sellelt koored ning säti need hea lõhna saamiseks prügikoti ja -kasti vahele. Parima tulemuse jaoks tasub nippe kasutada koos: lisa prügikasti nii söögisoodat kui sidrunikoori.

4. Prügikasti tuleb pesta

Lisaks sellele, et prügikotti piisavalt tihti vahetada, tuleks ka prügikasti ennast aeg-ajalt pesta. Soovitatav on kast vähemalt kaks korda kuus lapiga üle käia ning paar korda aastas see korralikumalt üle pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles