5 sagedast viga, mis madratsi eluiga tegelikult lühendavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodi
Voodi Foto: www.flickr.com

Kuigi mõned inimesed on madratsile kulutanud tunduvalt suurema summa kui teised, peavad nad mõne hooldusvea tõttu ka kõige kvaliteetsemat madratsit teistest tihedamini välja vahetama, vahendab The Spruce.

Keskmine inimene veedab aasta jooksul umbes 3000 tundi voodis pikutades. Seetõttu on sinu tervisele ja seljale väga oluline see, kui hästi voodis oleva madratsi eest hoolt kannad. Siin on mõned vead, mis madratsi hooldamisel suure tõenäosusega teed:

1. Madratsi ümberpööramine

Vanasti pidi madratsitel teise poole keerama, et vedrud ribisid torkima ei hakkaks. Uuematel madratsitel seda probleemi küll enam pole, kuid sellegipoolest tasub neid vähemalt korra paari kuu jooksul ringi pöörata. See aitab madratsit tasakaalus hoida ning vältida lohkude tekkimist.

2. Madratsikatte unustamine

See on kõige sagedasem viis, kuidas inimesed oma madratseid rikuvad. Kui sa oma madratsit katte või pealismadratsiga ei kata, jätad selle kaitsmata niiskuse, tolmu, surnud naha ja kehavedelike eest. Samuti ei tohi katet unustada aeg-ajalt pesta!

3. Loomade voodi all magamine

Selle asemel, et koduloomadel oma voodi all (või mis veel hullem - voodi peal) magada lasta, tasuks neile kindlasti oma pesa muretseda. Vastasel juhul hakkab madratsisse hunnik karvu kogunema.

4. Madratsi mitte puhastamine

Madratsid vajavad aeg-ajalt korralikumat puhastamist. Vähemalt kaks korda aastas tuleks madrats pealt ja äärtest korralikult tolmuimejaga üle tõmmata. Erilist tähelepanu vajavad madratsi õmblused ja nurgad, kus tolmulestadele eriti pesitseda meeldib. Selleks, et ebameeldivatest lõhnadest vabanada, tasub madratsile enne tolmuimejaga tõmbamist veidike söögisoodat raputada.

5. Madratsi pimedas hoidmine

Selleks, et madrats lõhnavaba ja tolmulestad kontrolli all püsiksid, tasub seda vahel mõned tunnid õues värske õhu ja päikese käes hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles