Sisseehitatud külmik ei ole alati mõistlikuim valik

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Koju külmkappi ja köögimööblit valides tekib inimestel tihti küsimus, kas külmiku peaks jätma kööki eraldi või tuleks ehitada see kapi sisse. Siin on mõlemal juhul mõned plussid ja miinused.

Eraldiseisva külmiku plussid ja miinused

Pluss: rohkem valikuid

Eraldiseisvate külmikute puhul saab välja valida täpselt sellise mudeli nagu sulle sobib. Sügavkülm saab olla nii külmiku üleval, all, kõrval või hoopis üldse eraldi kapina. Ehk soovid hoopiski kahe uksega külmikut?

Pluss: selle saab paigutada igale poole

Tavalisi külmkappe saab paigutada igale poole, kuhu vaid elektrijuhe ulatab! Vajadusel saab selle tõsta köögikappidest eemale või üldse teise ruumi.

Pluss: need on odavamad

Kui sul on väike eelarve, on mõistlikum alati valida eraldiseisev külmkapp. Integreeritud külmikud võivad olla tavalistest lausa 10 korda kallimad!

Pluss: selle saab kolides kaasa võtta

Kui oled kulukama külmkapi ostmisesse investeerinud, saad selle kolides endaga kergesti kaasa võtta.

Miinus: liiga väljapaistev

Eraldiseisvad külmikud on tihti suuremad ning võtavad rohkem ruumi. Samuti on need kapi pindadest sageli väljaulatuvamad ning ei sobi köögi kujundusega nii hästi kokku.

Miinus: parim koht võib olla liiga kaugel

Tihti ei ole suuremates köökides eraldiseisvale külmkapile kohta otse kappide ja pliidi kõrval. Kui külmik aga teises köögi otsas on, muutub söögitegemine tunduvalt tüütumaks.

Integreeritud külmik
Integreeritud külmik Foto: www.flickr.com

Integreeritud külmkapi plussid ja miinused

Pluss: see sobib valatult su köögikappidega

Eriti stiilse köögi jaoks valitakse tavaliselt sisseehitatud külmkapp. Sellisel juhul ei pea oma kodus silmama iga päev suurt raudkolakat. 

Pluss: saab valida eriti laia külmiku

Eraldiseisvad külmikud võivad olla mitmeukselised, eriti laiad ja kõrgustesse ulatavad. Integreeritud versioonid on aga pigem kitsamad ja väiksemad, mistõttu suurte perede puhul võib kapp jääda väikseks.

Miinus: ilmselt kasutad seda ainult ühes kodus

Isegi, kui arvad, et saad külmkapi välja kolides endaga kaasa võtta, on siiski suurem tõenäosus, et sa seda ei tee. 

Miinus: paigaldus on tüütu

Kui eraldiseisva külmiku saab lihtsalt nurka lükata, tuleb integreeritud külmkapi paigaldamisel tavaliselt appi kutsuda professionaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles