5 sagedast viga, mis su pesumasina rikkuda võivad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui arvasid, et pesu pesemisel ei anna midagi eriliselt valesti teha, tuleb välja, et nii mõni tegu võib pesumasina eluiga mitmekordselt lühendada, vahendab HouseBeautiful.

1. Hoiad pesumasina ust alati suletuna

Pärast pesu pesemist tuleks pesumasina uks alati lahti jätta. Esiteks hoiab see ära hallituse tekke kummist tihendite vahele. Teiseks püsib pesumasina lõhn lahtise uksega tunduvalt värskemana.

2. Sa ei puhasta veefiltrit

Pesumasina filtrit tuleb aeg-ajalt puhastada. Vastasel juhul koguneb sellesse mustus ning masin ei pese riideid enam korralikult puhtaks.

3. Kasutad vaid madalaid temperatuure

Isegi kui paljud pesuvahendid reklaamivad, et nad ei vaja plekkide puhastamiseks kõrget temperatuuri, ei puhasta külm vesi korralikult pesumasinat ennast. Aeg-ajalt tuleks tühi pesumasin kõige kuumema režiimiga tööle panna. See on hea viis pesumasina värskendamiseks.

4. Sa ei puhasta pesumasina sahtleid

Kui pesuloputusvahendi jaoks mõeldud sahtlit kunagi ära ei puhasta, tekib võimalus, et selle jäägid hakkavad kogunema ja hiljem vahendi teekonda blokeerima. Aeg-ajalt tuleks sahtel välja tõmmata ja sooja veega ära puhastada.

5. Paned masinasse alati liiga palju riideid

Üks suurim viga mis pesu pestes tehakse, on masina liiga täis laadimine. Lisaks sellele, et masin saab liiga palju koormust, ei saa sedasi ka riided korralikult puhtaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles