5 geniaalset ideed väga laisale aiaomanikule

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Arvad, et aed nõuab kontimurdvalt palju hoolt? Vaevalt küll - vähemasti mitte siis, kui kasutad neid eriti geniaalseid kujundusnippe.

Aed võib ilus ja pilkupüüdev olla ka siis, kui selle korrashoid ei nõua üleinimlikke pingutusi vaid, vastupidi, eriliselt vähe hoolt. 

Kõrrelised muru asemel

Foto: www.flickr.com

Kui muruniitmine ei kuulu su meelistööde hulka, istuta aeda palju kõrrelisi, mis peavadki kõrgeks kasvama, ja raja nende vahele teerajakesed. Nii ei pea sa aias mitte midagi tegema.

Värviline mööbel

Foto: www.flickr.com

Kes on öelnud, et aeda peab värvi andma just lilledega? Punane aiamööbel, taevasiniseks võõbatud kuur või muu taoline julgelt värviline ese teeb ära täpselt sama töö.

Kunstmuru

Foto: www.flickr.com

Väikse, näiteks ridaelamuboksi aialapi puhul, on väga heaks ja mugavaks lahenduseks kunstmuru. Tänapäeval on nende kvaliteet nii hea, et keegi ei saa vahest aru, kui just väga lähedalt uurima ei hakka.

Terrass

Foto: www.flickr.com

Suure osa aialapist võib vabalt terrassi alla panna - see ei nõua mingit igakuist hoolt, vaid mõne aasta järel tuleb pinnaviimistlust uuendada.

Teerajad

Foto: www.flickr.com

Palju hooltvajava lillepeenraga võrdne pilgupüüdja võib olla hoopis efektne teerada. Ei pea kasutama klassikalist kivisillutist, on olemas väga eriilmelisi ja põnevaid plaate, millega teed sillutada. 

Allikas: HouseLogic

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles