Viis asja, mida koduomanik igal aastal tegema peaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.kv.ee

Korra aastas peaks kodus ette võtma kohustused, mis küll üsna tüütuna tunduvad, kuid tegelikult vajalikud on, vahendab Huffington Post. Siin on väike meeldetuletus viiest asjast, mis ilmselt ka sina käsile peaksid võtma!

Puhasta katuserennid. Rennidesse koguneb ajapikku närbunud puulehti, surnud putukaid, närilisi ja ehk ka paar lendavat taldrikut. Majaomanikud peaksid renne puhastama vähemalt korra aastas, et lume- ja vihmavesi korralikult mööda neid alla saaks voolata ning katust koormama ei hakkaks.

Auruta või vii vaibad keemilisse puhastusse. Isegi kui sa jalanõudega vaibal ei käi ning vaip näeb puhas välja, koguneb sinna aja jooksul siiski mustus ja tolm (eriti väikeste laste ja loomade puhul). Korra aastas rendi aurupuhastaja, telli professionaal või vii vaip keemilisse puhastusse, et ese veel aastaid ilusana püsiks.

Foto: www.flickr.com

Pese aknad korralikult. Isegi kui puhastad seestpoolt aknaid tihedamini kui korra aastas, vajavad need vahel ka väljast korralikku küürimist. Kui maja kõrgemate korruste aknaid tuppa avada ei saa, võta appi redel või palka professionaal.

Tühjenda sahtlid. Vähemalt korra aastas peaks võtma aja, et sorteerida ja puhastada kõik sahtlid. Tee puhastustöid toa haaval, kuni lõpuks kõik sahtlid tolmust ja ebavajalikust sodist vabad.

Lõika puid ja põõsaid. Hoovis tuleks aeg-ajalt teha viljapuudele hoolduslõikus, et need tervena püsiksid ning mahlakaid vilju kannaksid. Vahel tuleks kärpida ka põõsaid ja ilupuid, et need ilusana püsiksid ja naabreid häirima ei hakkaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles