Teeme selgeks: täpselt nii tihti tuleks mikrolaineahju puhastada

Kodu.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mikrolaineahi on väga kasulik abimees. Kõigest paari minutiga saab toidu üles soojendatud, isegi kui see jääs on. Kuid nagu kodumasinatega ikka, vajab ka mikrolaineahi puhastamist.

Toidupritsmed, rasv ja kummalised lõhnad tekivad ajapikku igasse mikrolaineahju, see on paratamatus. Ilmselt ei naudi keegi selle masina pesemist, kuid ilma ka ei saa. Enamik meist teeb seda olulist tööd harvem kui tegelikult peaks.

Kui kasutad mikrolaineahju vähemalt korra päevas, siis tuleks seda puhastada vähemalt kord nädalas. Sellise puhastamisintervalliga ei võta ahjupesu kaua aega ning masin teenib sind pikalt.

Puhastusvahendi valikul olge ettevaatlikud ja eelistage looduslikke tooteid. Mürgiste kemikaalidega toimetades, jääb paratamatult midagi neist ahju sisse maha ja satub hiljem sinu toidu sisse. 

Tugevad plekid, mis justkui mikrolaine ahju seinale kivistunud, on visad maha tulema. Mahatuleku julgustamiseks aseta mikrolaineahju veega täidetud kauss ja pane masin tööle. Vesi hakkab aurustama ja see muudab kivistunud plekid pehmeks.

Unustada ei tohi ka mikrolaineahju välimist osa. Ka see vajab tähelepanu, et mustus masina sisse ei pääseks ja seal midagi tuksi keeraks. Lisaks on puhast masinat meeldivam vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles