Nippe, kuidas talvist kaalutõusu vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supp
Supp Foto: SCANPIX

Toitumisspetsialist Amanda Hamilton jagab portaalis Zest nõuandeid, kuidas talvel vältida neid liigseid kilosid, mis külmal ajal kergesti külge tahavad hakata.

Väldi ahvatlusi

Tihti kipume me sööma igavuse ja harjumuse tõttu. Enamasti on maitsev toit kõigest käeulatuse kaugusel ja nõnda me ei märkagi, kuidas ajaviiteks jälle mõne palukese suhu poetame.

Ära jäta maiustusi ja suupisteid enda lähedale kaussi ootama, et saaksid jälle hajameelselt mugima hakata. Kui sul on raskusi söögiaegadest kinni pidamisega, siis võiksid pidada toidu- ja tujupäevikut. Suurt söögiisu võivad ohjeldada ka lahjad valgurikkad toidud ja aedviljad. Kui oled suur maiasmokk, siis asenda kommid ja šokolaad kuivatatud pähklite, puuviljade või toore toiduga.

Kakao asemel joo teed

Külma ilmaga teed oma tervisele palju head, kui jood teed sidruni, ingveri ja meega. Peale tervise hoidmise kiirendab see kuum jook ka ainevahetust. Teeks sobivad hästi ka piparmünt ja apteegitill.

Ära loe kaloreid ja söö suppi

Keskendu pigem toitainete, mitte kalorite lugemisele. Supp täidab kõhtu, kuid olenevalt retseptist ei ole see tavaliselt väga rasvane. Söö toitusid, milles on palju valke, kuid mis ei ole liiga kaloririkkad (näiteks kanafilee).

Naudi maitsvat talvist magustoitu

Kehakaalul silma peal hoidmine ei tähenda, et sa ei tohiks magustoitu süüa. Ahjuõun on magustoit, mis sobib talvepäeva imehästi. Söö pirne, ploome ja granaatõuna. Mida värvilisemaid vilju sööd, seda rohkem toitaineid toidust saad. Piimašokolaadi asemel söö tumedat šokolaadi, mis on esimesest tervislikum.

Kui teed trenni, söö piisavalt

Kui su eesmärgiks on saada tugevaid lihaseid, siis pead jälgima, et sööksid piisavalt. Vastasel juhul kasutab organism toidust saadud valgu energiaks, mitte lihaste kasvatamiseks. Abi võib olla sellest, kui sööd päeva peamise söögikorra pärast trenni. Proovi ube, läätsi, pähkleid, seemneid, kala ja piimatooteid.

Ole tähelepanelik

Tervislik toitumine saab eluviisiks, kui sa ei unusta enda harjumusi jälgida ja ei anna alla. Väldi valmistoitu ja kui võimalik, valmista kõik ise, mis sööd. Nõnda saad oma toitumisel kõige paremini silma peal hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles