Kokk Indrek Kivisalu õpetab, kuidas valmistada veise südant.
Veisesüdame bœuf à la tartar
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostis-ja maitseained:
- 0,5 kg veise süda
- 3 hapukurki
- 1 suur sibul
- 1 karp anšoovist (Kipper)
- 6 muna (kana/vuti)
- 1 spl Worcestershire’i kastet
- 0,5 tl Tabasco kaste
- sool
- pipar
Puhasta veisesüda rasvast ja kelmestest, aja läbi hakklihamasina. Sega hulka Worcestershire’i kaste, Tabasco kaste, sool ja pipar. Tükelda anšoovis, sibul ja hapukurk tükkideks. Aseta väiksed portsud südame segust taldrikule ning aseta portsudele munakollane. Tõsta taldrikutele anšoovise, sibula ja hapukurgi tükid.