Kokk Ilmar Räni soovitab lõhe maitsestamisel proovida julgelt midagi uut ja erilist. Näiteks kadakamarju või tšillipipart. Kala kõrvale serveeri keedukartuleid tilliga.
Lõhe kadakamarja või tšillipipraga
Kadakamarja lõhe meega
1 kg lõhefileed
3 tl kadakamarju
4 spl mett
pipar
Kivi- ja meresoola segu (rock & sea salt)
Määri mesi lõhefileele ja raputa peale purustatud kadakamarjad, pipar ning soolasegu. Küpseta ahjus 160°C juures 15-20 minutit.
Tšillilõhe sinepiseemnetega
1 kg lõhefileed
1 sl tšillipipart
3 tl sinepiseemneid
1-2 spl õli või sulatatud võid
Purustatud musta pipart
Kivi- ja meresoola segu (rock & sea salt)
Määri õli/või lõhe fileele ja raputa peale tšillipipar, sinepiseemned, pipar ning soolasegu. Küpseta ahjus 160°C juures 15-20 minutit.
Keedetud kartul võiga
1 kg väiksemaid kartuleid
2 sl keedukartuli maitseainet
2-4 sl võid
värsket tilli
Keeda kartulid koos maitseainetega kuni need on pehmed. Nõruta kartulid ja lõika vajadusel pooleks. Lisa või ja till. Serveeri soojalt. Kasuta koorega kartuleid kuni aasta vahetuseni, hiljem on soovitav kartuleid koorida.