Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lõhe kadakamarja või tšillipipraga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Lõhe
Lõhe Foto: Postimees.ee

Kokk Ilmar Räni soovitab lõhe maitsestamisel proovida julgelt midagi uut ja erilist. Näiteks kadakamarju või tšillipipart. Kala kõrvale serveeri keedukartuleid tilliga.

Kadakamarja lõhe meega

1 kg lõhefileed

3 tl kadakamarju

4 spl mett

pipar

Kivi- ja meresoola segu (rock & sea salt)

Määri mesi lõhefileele ja raputa peale purustatud kadakamarjad, pipar ning soolasegu. Küpseta ahjus 160°C juures 15-20 minutit.

Tšillilõhe sinepiseemnetega

1 kg lõhefileed          

1 sl tšillipipart

3 tl sinepiseemneid

1-2 spl õli või sulatatud võid

Purustatud musta pipart

Kivi- ja meresoola segu (rock & sea salt)

Määri õli/või lõhe fileele ja raputa peale tšillipipar, sinepiseemned,  pipar ning soolasegu. Küpseta ahjus 160°C juures  15-20 minutit.

Keedetud kartul võiga 

1 kg väiksemaid kartuleid

2 sl keedukartuli maitseainet

2-4 sl võid

värsket tilli

Keeda kartulid koos maitseainetega kuni need on pehmed. Nõruta kartulid ja lõika vajadusel pooleks. Lisa või ja till. Serveeri soojalt. Kasuta koorega kartuleid kuni aasta vahetuseni, hiljem on soovitav kartuleid koorida.

Märksõnad

Tagasi üles