Kaks suppi on ikka kaks suppi.
Kaks püreesuppi ühel taldrikul
Kõrvitsa püreesupp
30 g võid
1 sibul
2 tk porgandit
400 g kõrvitsat
1-2 tl jahvatatud ingveri
0,5 L köögivilja puljongit
100 g toorjuustu
1-2 tl tüümiani
1-2 tl kurkumi
Kuumuta madalal kuumusel sibul ja porgand võis kuni sibul on klaasjas. Jälgi, et sibul ei muudaks värvi. Lisa kõrvits ja kuumuta aeg-ajalt segades kuni kõrvits muutub pehmemaks. Lisa puljong ja keeda, kuni kõik köögiviljad on pehmed. Püreeri köögiviljad ühtlaseks massiks, lisa toorjuust ning maitseained.
Punane läätsesupp
30 g võid
1 tl röstitud vürtsköömne ja pipra segu
1 sl jahvatatud paprikat
4 tk küüslaugu küünt
1 tk porgand
50 ml tomatipastat
0,25 kg punaseid läätsi
0,6 l vett
200 ml vahukoort
tšillit
kivi- ja meresoola segu
Kuumuta madalal kuumusel küüslauk ja porgand võis, kuni porgand on pehme. Jälgi, et küüslauk ei muudaks värvi. Lisa läätsed ja kuumuta segades paar minutit. Lisa puljong ja keeda kuni läätsed on täiesti pehmed. Püreeri ühtlaseks, lisa vahukoor ja maitseained.
100 g toorsuitsu peekonit, viilutatuna
100 g kõrvitsa seemneid
värsket tüümiani
Serveeri supid ühel taldrikul koos krõbeda peekoni, röstitud kõrvitsaseemnete ja tüümianiga.