Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Juustukook pistaatsiapähklite ja granaatõunaga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Artikli foto
Foto: santa maria

Lihtne, ent hurmav juustukook on kindlasti kõigi lemmik talvistel pidulaudadel.

Põhi:

10 tk Digestive küpsiseid

100 g sulatatud võid

1 sl kaneeli

Täidis:

300 ml vahukoort (35%)

200 g toorjuustu

300 ml tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kardemoni

Kaunistamiseks:

Granaatõunaseemneid

50 ml pistaatsiapähkleid, röstituna ja purustatuna

Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kaneeliga. Vooderda koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ja pressi küpsisemass ühtlase kihina vormi põhja. Vahusta vahukoor. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanillisuhkur, kardemon ja vahukoor. Vala saadud mass küpsetusvormi, silu ühtlaseks, kata toidukilega ning tõsta sügavkülma vähemalt neljaks tunniks. Võta juustukook külmast 15 min enne serveerimist ning raputa peale pistaatsiapähkleid ja granaatõunaseemneid.

Märksõnad

Tagasi üles