Lihtne, ent hurmav juustukook on kindlasti kõigi lemmik talvistel pidulaudadel.
Juustukook pistaatsiapähklite ja granaatõunaga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhi:
10 tk Digestive küpsiseid
100 g sulatatud võid
1 sl kaneeli
Täidis:
300 ml vahukoort (35%)
200 g toorjuustu
300 ml tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kardemoni
Kaunistamiseks:
Granaatõunaseemneid
50 ml pistaatsiapähkleid, röstituna ja purustatuna
Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kaneeliga. Vooderda koogivormi põhi ja küljed küpsetuspaberiga ja pressi küpsisemass ühtlase kihina vormi põhja. Vahusta vahukoor. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanillisuhkur, kardemon ja vahukoor. Vala saadud mass küpsetusvormi, silu ühtlaseks, kata toidukilega ning tõsta sügavkülma vähemalt neljaks tunniks. Võta juustukook külmast 15 min enne serveerimist ning raputa peale pistaatsiapähkleid ja granaatõunaseemneid.