Pärl maiasmokkadele – pehme sidruniglasuuriga moonikook kuuma joogi kõrvale.
Moonikook sidruniglasuuriga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100 g võid, sulatatud
400 ml nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl vanillisuhkrut
4 muna
250 ml suhkrut
200 ml crème fraiche’i või hapukoort (30%)
1 pakk mooniseemneid
1 sidrunikoort, riivituna
50 ml sidrunimahla
Sidruniglasuur:
300 ml tuhksuhkrut
2 sl sidrunimahla
heledat siirupit
mooniseemneid
Kuumuta ahi 175°C-ni. Määri koogivorm võiga ja vooderda kergelt jahuga. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Vahusta munad suhkruga. Lisa jahu, või ja crème fraiche ja vahusta kuni taigen on ühtlane ja kerge. Lisa seejärel mooniseemned, sidrunikoor ja mahl. Vala taigen vormi ja küpseta ahju alumisel riiulil umbes 50 minutit. Lase veidi jahtuda ja tõsta alusele.