Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Moonikook sidruniglasuuriga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Moonikook sidruniglasuuriga
Moonikook sidruniglasuuriga Foto: santa maria

Pärl maiasmokkadele – pehme sidruniglasuuriga moonikook kuuma joogi kõrvale.

100 g võid, sulatatud

400 ml nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 sl vanillisuhkrut

4 muna

250 ml suhkrut

200 ml crème fraiche’i  või hapukoort (30%)

1 pakk mooniseemneid

1 sidrunikoort, riivituna

50 ml sidrunimahla

Sidruniglasuur:

300 ml tuhksuhkrut

2 sl sidrunimahla

heledat siirupit

mooniseemneid

Kuumuta ahi 175°C-ni. Määri koogivorm võiga ja vooderda kergelt jahuga. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Vahusta munad suhkruga. Lisa jahu, või ja crème fraiche ja vahusta kuni taigen on ühtlane ja kerge. Lisa seejärel mooniseemned, sidrunikoor ja mahl. Vala taigen vormi ja küpseta ahju alumisel riiulil umbes 50 minutit. Lase veidi jahtuda ja tõsta alusele.

Märksõnad

Tagasi üles