Ikka on neid, kellele piparkoogid väga ei maitsegi. Miks mitte teha hoopis küpsiseid, mida saab samuti kaunistada ja kuuse otsagi riputada?
Kaneeliküpsised sarapuupähklitega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30 tk
200 g võid
200 mlsuhkrut
100 mltumedat muscovado suhkrut (toor-roosuhkur)
2 tk muna
150 g jahvatatud sarapuupähkleid
200 g valget šokolaadi, riivituna
350 ml nisujahu
200 mlkaerahelbeid
2 slkaneeli
1 tlküpsetuspulbrit
1 tlkivisoola, veskis
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sega omavahel toatemperatuuril või, suhkrud ja muna. Lisa pähklid, šokolaad ja kaerahelbed. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa taignale. Sega ühtlaseks massiks. Vormi taignast võrdsed pallid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus 10-15 minutit, lase küpsistel ahjuplaadil jahtuda.