/nginx/o/2012/11/23/1448508t1h1078.jpg)
Õnnelikud on need, kes mäletavad nõukaaegseid sööklaid, kus toidujagaja kalakotleti sulle vaat et näkku viskas ning nõudepesija või koristaja külastajaid libeda lapiga terroriseeris. Õnnelikud on nad sellepärast, et neil on, millega praegust elu võrrelda.
Tallinnas Tondi trammide lõpp-peatuse lähedal asubki sõna otseses mõttes Söökla, kus toidud nõukaklassikast, ehkki kerge tänapäevamööndusega. Peedi-hakklihakastmele, vürtsikatele kapsarullidele, ülipehmeks hautatud sealihale ploomikastmes, mahedale kartulisalatile ja rosoljele, leigevõitu, aga krõmpsuva kurgiga kanarassolnikule ja rammusale püreesupile sekundeerivad vahukoor mandariinikisselliga ja mõõdukalt magus rabarbri-toorjuustuvaht. Mida sa, nõukogudeaegne hing, veel tahad!
Eklektilises interjööris, kuhu kuuluvad muu hulgas vakstuga kaetud lauad, sektsioonkapp telekaga, märgivaip, transistorraadio ja trellitatud aknad, on vaid mõni puudus – liiga maitsev toit, liiga viisakas teenindus, toidu- ja kloorilõhna ning nõukaaegsete toidunõude puudumine.
Menüüst
Rassolnik kanaga 1,90 eurot
Hakkliha-peedikaste 2,50 eurot
Mandariinikissell 1,25 eurot