Hinnalise maitseainega valmistatud küpsised sobivad hästi ka päkapiku kingikotti.
Safrani-biscotti
60 tk
200 ml koorega mandlid
0,5g safranit
1 sl kuuma vett
125 g võid, toasoojana
250 ml suhkrut
3 tk muna
700 ml nisujahu
2 sl vanillisuhkrut
1 sl küpsetuspulbrit
Kuumuta ahi 175°C-ni ja rösti mandleid umbes 10 minutit. Leota safranit 1 sl kuumas vees. Vahusta või ja suhkur, lisa ükshaaval munad ning kõige lõpuks safranileotis. Sega omavahel nisujahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning lisa taignale. Sega juurde mandlid ja tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Vormi taignast kolm pikka pätsi. Küpseta ahju keskosas 30 minutit, tõsta ahjust välja ja viiluta 1,5 cm paksusteks viiludeks. Vähenda temperatuuri 100°C-ni ja küpseta veel umbes 15 minutit. Seejärel lülita ahi välja ja paota veidi ahjuust ja lase küpsistel jahtudes ahjus kuivada.