Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Safrani-biscotti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Safrani-biscotti
Safrani-biscotti Foto: santa maria

Hinnalise maitseainega valmistatud küpsised sobivad hästi ka päkapiku kingikotti.

60 tk

200 ml koorega mandlid

0,5g safranit

1 sl kuuma vett

125 g võid, toasoojana

250 ml suhkrut

3 tk muna

700 ml nisujahu

2 sl vanillisuhkrut

1 sl küpsetuspulbrit

Kuumuta ahi 175°C-ni ja rösti mandleid umbes 10 minutit. Leota safranit 1 sl kuumas vees. Vahusta või ja suhkur, lisa ükshaaval munad ning kõige lõpuks safranileotis. Sega omavahel nisujahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber ning lisa taignale. Sega juurde mandlid ja tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Vormi taignast kolm pikka pätsi. Küpseta ahju keskosas 30 minutit, tõsta ahjust välja ja viiluta 1,5 cm paksusteks viiludeks. Vähenda temperatuuri 100°C-ni ja küpseta veel umbes 15 minutit. Seejärel lülita ahi välja ja paota veidi ahjuust ja lase küpsistel jahtudes ahjus kuivada.

Tagasi üles