Tõeline talvine maiuspala šokohoolikutele - šokolaadikook apelsinipadjal.
Šokolaadikook apelsinipadjal
12 tk
Kook:
300 ml suhkrut
2 tsp vanillisuhkrut
100 ml kakaojahu
150 ml nisujahu
1 1/2 sl kaneeli
100 g tumedat šokolaadi (70%), jämedalt riivituna
100 ml kreekapähklid, purustatuna
2 kanamuna
100 g võid, sulatatuna
Apelsinisalat:
6 apelsini
200 ml greibimahla
50 ml tuhksuhkrut
2 tk kaneelikoort
Eelsoojenda ahi 160°C-ni. Kata lahtikäiv koogivorm (u 24 cm Ø) küpsetuspaberiga ja tee ääred võiseks. Sega omavahel kuivained, lisa šokolaad ning pähklitükid. Lisa jahtunud sulavõile kanamunad, kuivainesegu ning sega ühtlaseks. Kalla taigen vormi ja küpseta ahju alumises osas 30 minutit. Kook peab keskelt jääma veidi kleepuvaks.
Koori apelsinid ja lõika viiludeks. Kuumuta potis greibimahl, tuhksuhkur ja kaneelikoor ning keeda keskmisel kuumusel kuni vedelikku on jäänud umbes 100 ml. Kalla pisut jahtunud kaste apelsinilõikudele ning serveeri koos šokolaadikoogiga.