Stevia (paraguai suhkruleht) on Paraguai päritolu krüsanteemide perekonda kuuluv taim. Taime lehed kujutavad endast ainulaadset intensiivse loodusliku magususe allikat. Stevia lehtedest valmistatud magusained on looduslikku päritolu ja kalorivabad.
Retsept steviaga - pruunis jõhvikakastmes hautatud seakoodid koorese hapukapsaga
Steviast valmistatud magusained on 200 korda magusamad kui valge suhkur, aga ei anna kaloreid, mistõttu ei lisa kaloreid ka toitudele ega jookidele, milles neid kasutatakse.
Retsept 4-le
4 väikest seakooti
2-3 küüslauguküünt
1 keskmine sibul
1 keskmine porgand
2-3 dl demi-glace kastmepõhja
1 dl külmutatud jõhvikaid
Veerand teelusikatäit steviat (vedelat)
Soola
Musta pipart
Lisa kastmepõhjale marjad ning keeda kuni marjad on purunenud. Kurna kaste ning maitsesta magusaine ning soola ja pipraga. Aseta koodid ahjupotti, lisa tükeldatud sibul, porgand ja küüslauguküüned. Vala peale kaste ning küpseta ahjus umbes 130°C juures, umbkaudu 4 tundi.
0,5 kg hapukapsast
1 dl puljongit
1 dl hapukoort
0,5 teelusikatäit steviat (vedelat)
Hauta hapukapsas puljongis pehmeks. Lisa hapukoor ning maitsesta magusainete ja soolaga. Kuumuta läbi ja serveeri koos seakoodiga.