Rakvere Lihakombinaadi tootejuht Heli Sepp õpetab, kuidas liharulle teha. Keerukana tunduv toit on tegelikult lihtsamast lihtsam ja sobib imehästi ka pühadelauale. Head isu!
Liharullid suitsupeekoni ja mustade ploomidega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 800-900 g sea välisfilee lõike
- 110 g suitsupeekonit
- 70 g kuivatatud ploome
- 2 mugulsibulat
- 2 porgandit
- hakitud maitserohelist (peterselli, salveid, tüümiani)
- soola, musta pipart, praadimiseks õli, vett
Tambi lihalõigud haamriga pehmeks. Et vältida pritsimist, võid teha seda läbi kile. Maitsesta lihalõigud vähese soola ja pipraga. Pane iga lihaviilu peale suitsupeekoniviil ja mõned mustad ploomid. Keera lihaviilud rulli, kinnita puutikuga või seo puuvillase niidiga ja pruunista pannil. Pärast pruunistamist eemalda tikud või niidid. Aseta liharullid hautamisnõusse, lisa ka väheses õlis kuumutatud maitseköögiviljad, hakitud maitseroheline ja maitseained, vala peale kuum vesi ja hauta liharullid kaane all pehmeks.
Soovitus: rullide tegemisest üle jäänud kuivatatud ploomid lisa hautamisvedeliku sisse. Nii jääb kaste tummisem ja meeldiva suitsuploomi maitsega.
Vaata pilte!