Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mulgipuder

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Mulgipuder
Mulgipuder Foto: Kirjastus Tulip

Toidu- ja meeleolupiltidega kokaraamatus «Eesti rahvustoidud. 50 parimat retsepti» on Eesti rahvusköögi retseptid. Margit Mikk-Soku raamatust leiab toite, mida tegid meie emad, vanaemad, vanavanaemad ja mida armastatakse ka praegu. Neid taaskord oma perele valmistades meenuvad lapsepõlve õnnelikud hetked.

Kuuele

  • 1 kg kartuleid
  • 1 dl odrakruupe
  • 1 l vett
  • 1 suurem mugulsibul
  • 100 g ribiliha
  • soola

Pese kruubid ja pane need tunniks-paariks külma vette ligunema. Pane kartulid soolaga maitsestatud vette. Kalla nõrutatud kruubid kartulitele. Keeda kaane all madalal kuumusel, kuni kruubid on täiesti pehmed. Tambi puder nuiaga pehmeks ühtlaseks pudruks.

Pruunista pannil hakitud sibul ja liha, maitsesta soolaga. Serveerimisel jaga puder taldrikutesse, tee iga portsjoni keskele süvend ning pane sinna silmaks praetud liha-sibulasegu. Kõrvale sobib külm piim.

Märksõnad

Tagasi üles