Sel ajal oli suur osa Kanadas kasutatud toiduainetest pärit USAst ja teistest soojematest maadest. «Nüüd on seal see kultuur, et tahetakse süüa seda, mis kasvab kohapeal,» selgitas Lupp. «Sama asi toimub ka siin.»
Kohaliku toidu propageerimisest rääkides muigas ta, et Eestis on see tegelikult pisut kummaline, sest mitte väga ammu – kõigest paarikümne aasta eest – just nii ju iga päev söödigi. «Kanadas söödi nii saja aasta eest,» lisas ta.
Kui nimetada mõningaid tänapäeva tüüpilisi nõukogude köögist pärit toite, siis nimetas ta esimese asjana liha grillimise. «Ma tulin Eestisse suve hakul ja kui läksin sugulastele külla, siis oli iga päev juttu, et täna on nii ilus ilm, lähme grillime,» meenutas ta. Lupi vanavanemad aga kinnitasid, et Eesti ajal liha ei grillitud. Kõik oli kas praetud või ahjus tehtud.
Nõukogudeaegsetest eestlaste toitumisharjumistest inimestega rääkides oli Lupi sõnul üllatav, et ei mainitud värske salati söömist. «Kui mainitigi värsket salatit, siis oli see kapsas,» lisas ta. Kui Kanadas söödi sel ajal alati salatit või köögivilju, siis eestlased sõid rohkem kartulit. Köögiviljadest neid, mida sai pikka aega säilitada.
«Asi, millest ma ei saanud aru, et inimesed kasvatasid ise marju ja aedvilju, aga need tehti rohkem hoidisteks, näiteks moosiks,» imestas ta. Nõukogudeaegseid kokaraamatuid uurides leidis ta sealt mitmeid õpetusi, kuidas näiteks teha mustikamoosi, -mahla, -kooki. «Aga mitte kusagil ei öeldud, et neid võiks ka niisama süüa,» imestas ta, kuid lisas kiiresti, et muidugi saab ta aru, et ka talvel oli vaja midagi süüa.