Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Värske salat peolauale

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Pille Petersoo

Nami-nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo soovitab aastalõpu magusroaks hoopis salatit.

Pühade ajal on liiga lihtne liiga palju süüa. Esiteks on eestlaste traditsioonilised jõuluroad üsna rammusad – verivorst, seapraad, läbikasvanud lihaga hautatud kapsad, maitsvad küpsetised. Teiseks on pühadehooaeg täis võimalusi liiga palju süüa – söögi-joogiga koosviibimisi toimub nii lasteaedades-koolides, töökohtades, sõprade pool kui ka loomulikult sugulaste ringis.

Pakun sel korral välja veidi kergema ja kalorivaesema magustoidu, mis mõjub sellegipoolest üsna pidulikult. Mõnusalt kergele apelsinisalatile lisavad värvi ja särtsu tervislikud granaatõunaseemned, kardemonisuhkur annab aga vürtsist maitset.

Apelsinisalat

Jagub neljale

•    4 suurt mahlast apelsini

•    1 granaatõun

•    1 sl tavalist või pruuni suhkrut

•    1 tl jahvatatud kardemoni

Koori apelsinid terava noaga, siis lõika ristipidi õhukesteks viiludeks. Laota suurele taldrikule.

Puhasta granaatõunaseemned, puista apelsiniviiludele.

Sega suhkur ja kardemon ning puista samuti apelsiniviiludele.

Serveeri kohe või lase veidi aega jahedas maitsestuda.

Tagasi üles