MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho segas igatsusest soojade maade järele lihapallidesse lõunamaiseid vürtse.
Maroko-pärased lihapallikesed
Hallikasvalged talvepäevad, milles päikesekiirte tabamine on pigem erand kui reegel, viivad mõtted soojemate maade poole. Kuid mõttejõul kohale ei lenda. Ka lennukiga mitte, sest aeg ei luba. Abiks tuleb lihtne lihapall, mis paari lõunamaise vürtsiga kaugete maade soojuse koju kätte toob. Küünlad söögilaual põlema, plaadimasinasse tükike Aafrika muusikat ja olemegi sammukese kevadele lähemal.
Maroko-pärased lihapallikesed
Neljale
• 500 g looma- või lambahakkliha
• 3 sl riivsaia
• 2 peeneks hakitud küüslauguküünt
• 2 sl külma vett
• 1 muna
• maitse järgi musta pipart, vürts-köömneid, suitsumaitselist paprikapulbrit, jahvatatud nelki
Aedviljaseguks:
• viilutatud sibulat
• paar hakitud küüslauguküünt
• 4 viilutatud paprikat
• purk (400 g) purustatud tomateid
• veidi oliiviõli, kuivatatud tšillit, soola, musta pipart
• soovi korral sööja kohta 3–4 sparglit
Sega kõik lihapallide koostisained kokku, vormi pallikesed ja pane jahedasse ootele.
Prae sibul ja küüslauk oliiviõlis klaasjaks, lisa paprika ja prae veel mõni minut, kalla sekka tomatid, küpseta väheke kaane all ja vala segu ahjunõusse.
Prae pallikesi mõni minut kummaltki poolt oliiviõlis. Pane ahjunõusse, lisa soovi korral sparglid ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 12 minutit. Juurde polegi vaja muud kui hüva saia.