Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ahvatlevalt heleroheline salat

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Liina Karron

Sadama turu perenaine Liina Karron otsustas aasta alguses hoida toiduga pisut kergemat joont ning segas kokku ahvatlevalt helerohelise salati.

Jaanuari värv on heleroheline! Olgugi et õiged pakased ja toekad lihapajad veel ees, ihkab silm, suu ja keha pärast aastalõpu prassinguid midagi kerget ja värsket. Kui salatikraamiga südatalviselt napp, saab ergutuse kätte köögiviljadest. Herned oma kirkas heleroheluses näivad selles karges, kuid toitvas salatis justkui uue alguse kuulutajad.

Retsept

•    1 keskmine suvikõrvits

•    2 dl külmutatud rohelisi herneid

•    1 suurem küüs hakitud küüslauku

•    ühe sidruni riivitud koor

•    poole sidruni mahl

•    100 g päikesekuivatatud tomateid (Sadama turult leiab magusaid poolkuivatatud kirsstomateid)

•    200 g feta juustu (soovitatavalt kitse- või lambapiimast)

•    ürte – münti, koriandrit või rohelist sibulat

•    praadimiseks oliiviõli

Lõika suvikõrvits 1,5 x 1,5 cm kuubikuteks. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae kiirelt suvikõrvits koos küüslauguga läbi. Poole praadimise ajal lisa sidrunikoor ja sulatatud herned. Samal ajal haki feta juust kuubikuteks. Kui päikesekuivatatud tomatid on liiga suured, haki ka need kaheks-kolmeks tükiks. Tõsta vaagnale kuum suvikõrvitsa-hernesegu, lisa tomatid, feta ja ürdid, pigista peale sidrunimahla.

Tagasi üles