Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Poole tunni toit - makaronid lõhe-spinatikastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Pille Petersoo

Pille Petersoo Nami-Nami toiduportaalist pakub välja kiire argiroa pastast, kalast ja spinatist.

Kiiresti valmivate argiroogade retsepte on ikka vaja – see maitsev pastaroog jõuab lauale vähem kui poole tunniga. Lõhe- ja forellifilee on tihti müügil taskukohase hinnaga; siinse roa valmistamiseks sobib kenasti kala sabapoolne, õhem ots, mis näiteks ahjukala valmistamisest üle jääb. Fotol olev roog valmis tagliatelledega.
Retsepti kogused on neljale sööjale.

Makaronid lõhe-spinatikastmega

•    400 g makarone

•    vett ja soola keetmiseks

•    400 g forelli- või lõhefileed

•    praadimiseks võid

•    100 g värsket või külmutatud spinatit

•    2–3 dl 35% rõõska koort

•    peotäis hakitud värsket peterselli

•    1 suure sidruni riivitud koor

•    soola ja musta pipart

Kuumuta suures potis vesi keemiseni, maitsesta soolaga ja lisa makaronid. Keeda need al dente ehk peaaegu pehmeks – nõutud keetmisaja leiad pakendilt.

Samal ajal kuumuta praepannil mõõdukal kuumusel või. Tõsta kalafilee pannile, nahata pool all. Prae 3–4 minutit ühelt ja 2–3 minutit teiselt poolt, kuni pind on kenasti kuldne. Tõsta kala lõikelauale ning «lammuta» kahe kahvli abil tükkideks.

Kuumuta pannil veel veidi võid, lisa pestud spinatilehed ja prae segades, kuni spinat on n-ö kokku kukkunud. Lisa rõõsk koor, maitsesta kaste musta pipra, peterselli ja sidrunikoorega. Lisa uuesti lõhetükid ja lase mõni hetk podiseda, kuni lõhe on läbi küpsenud.

Nõruta makaronid, sega kastme hulka ja kuumuta läbi.

NB! Kui kasutad külmutatud (hakitud) spinatit, sulata see eelnevalt ning lisa pannile koos küüslaugu ja rõõsa koorega.

Tagasi üles