Santa Maria õpetab pannkooke tegema väga erilisel moel, koos õhukese õunaviiluga.
Õunapannkoogid tüümianikreemiga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannkoogid neljale (u 12 tk)
- 2 muna
- 300 g nisujahu
- 100 g suhkrut
- 3 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl jahvatatud kaneeli
- 1 tl jahvatatud ingverit
- 0,5 l hapupiima või keefirit
- 50 g võid, sulatatuna
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1/4 tl muskaatpähklit
- 2 õuna
- 1 tl soola
Lõika õuntest 12 viilu – nii õhukesed kui võimalik (võimalusel kasuta mandoliin-viilutajat). Ülejäänud õunatükid riivi peeneks. Vahusta munad kergelt ja lisa jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool, maitseained, hapupiim ja või. Sega, kuni tainas on ühtlane. Lisa riivitud õunad ja sega korralikult. Kuumuta pann keskmisele kuumusele, lisa veidi õli. Raputa igale õunaviilule 1/2 tl suhkrut, aseta pannile ja vala peale u 80 ml tainast. Küpseta mõlemalt küljelt u 2 min, kuni pannkoogid on kuldpruunid. Serveeri koos tüümiani-kohupiimakreemiga.
Tüümiani-kohupiimakreem
- 200 ml vahukoort
- 50 g suhkrut
- 1 tl tüümiani
- 1 sl vanillisuhkrut
- 300 g kohupiima või kohupiimapastat
Vahusta vahukoor koos suhkru ja maitseainetega. Lisa kohupiim ja sega ühtlaseks.