/nginx/o/2013/02/05/1556746t1h8dad.jpg)
Santa Maria kokkadel on hea idee õhtusöögiks – valge kala vorm, mis täidab kuue sööja kõhtu.
- 1 kg valget kala
- 200 g rohelisi herneid
- 5 muna (keedetud 6 min)
- 1 munakollane, glaseerimiseks
- 500 g pärmilehttainast
- 2 sl ürdisegu küüslauguga või estragoni
- tilli
Velouté-kaste
- 50 g võid
- 4 šalottsibulat, hakituna
- 400 ml kuiva valget veini või vermutit
- 375 ml kalapuljongit
- 200 ml 35-protsendilist vahukoort
- soola ja pipart
Sulata või poti põhjas. Lisa hakitud šalottsibul ja kuumuta madalal temperatuuril u 10 min, kuni see muutub klaasjaks (jälgi, et sibul ei pruunistuks). Lisa vein ja keeda poole võrra kokku. Lisa puljong ja keeda poole võrra kokku. Lisa vahukoor. Keeda, kuni kaste saavutab kreemja konsistentsi, ning maitsesta soola ja valge pipraga. Soojenda ahi 180 kraadini (pöördõhuga 160 °C). Lõika kala u 3 x 3 cm tükkideks. Lisa herned, kaste ja maitseained, sega õrnalt läbi ning vala ahjuvormi. Lõika munad sektoriteks, tõsta kalamassile ning kata pärmilehttainaga. Tee tainasse mõned läbivad lõiked ja pintselda tainast pealt munakollasega. Küpseta ahjus u 40 min, kuni vorm muutub pealt kuldpruuniks.