![Ürdine ahjuribi koorekastmega](http://f9.pmo.ee/DPXPWsmGNVKeAc4E_HxA7hcf_Fk=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2013/02/06/1557896t1h9a5f.jpg)
Santa Maria kokk Ilmar Räni õpetab, kuidas valmistada ürtidega maitsestatud ahjuribi neljale.
Santa Maria kokk Ilmar Räni õpetab, kuidas valmistada ürtidega maitsestatud ahjuribi neljale.
Sega omavahel vein, suhkur, sinep, rosmariin ja küüslauk. Eemalda ribiplaadilt kelme ja vala peale marinaad. Hoia toatemperatuuril umbes tund aega. Ülejäänud marinaad hoia kastme jaoks alles. Maitsesta ribi soola ja pipraga ning küpseta ahjus 175 °C juures umbes tund aega, kuni liha lööb kondi küljest lahti. Kui ribi on küps, keera see fooliumisse ning lase 10–15 minutit seista. Samal ajal vala järelejäänud marinaad potti, lisa koor ja kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja lase kastmel veidi pakseneda. Serveeri ribi koos kastme ja keedu- või ahjukartulitega.