Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ürdine sealiha tomatikastmes

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Ürdine sealiha tomatikastmes
Ürdine sealiha tomatikastmes Foto: santa maria

Santa Maria kokk Ilmar Räni õpetab, kuidas valmistada ürtidega maitsestatud sealiha neljale.

  • 600 g seakaelakarbonaadi, 4 x 4 cm kuubikutena
  • 60 g nisujahu
  • 2–3 sl oliiviõli
  • 50 g hakitud peekonit
  • 1 väiksem sibul, hakituna
  • 2 porgandit, hakituna
  • 4 küüslauguküünt, hakituna
  • 400 g šampinjone, hakituna
  • 1 tl rosmariini
  • 1 tl majoraani või punet
  • 1 loorberileht
  • 1/2 tl muskaatpähklit
  • 400 g purustatud tomateid
  • 150 ml punast veini
  • 150 ml kanapuljongit
  • roseepipart (kaunistuseks)
  • soola ja pipart

Veereta sealihakuubikuid jahus, pruunista õlis ja tõsta kõrvale. Pruunista samas potis kergelt peekon, lisa sibul, porgand, küüslauk ja seened ning kuumuta läbi. Seejärel tõsta potti ka pruunistatud liha, maitsesta maitseainetega ja riivi juurde muskaatpähklit. Sega läbi ning lisa tomatid, vein ja puljong. Hauta pliidil või 150-kraadises ahjus vähemalt kolm tundi, kuni liha on täiesti pehme. Serveeri koos tagliatelle või muu pastaga. Kaunista roseepipraga.

Märksõnad

Tagasi üles