Santa Maria kokk Ilmar Räni õpetab, kuidas valmistada ürtidega maitsestatud kartulisuppi peekoniga. Suppi jagub neljale.
Ürdine kartulisupp peekoniga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
- 3 sl võid
- 2 keskmist porrulauku, hakituna
- 6 küüslauguküünt
- 1 l kana- või köögiviljapuljongit
- 2 tl Prantsuse ürdisegu
- 800 g kartuleid, tükeldatuna
- 100 g 20-protsendilist hapukoort
- soola ja pipart
- Serveerimiseks: peekonit, riivjuustu, hapukoort ja värskeid ürte
Kuumuta võid paksupõhjalises potis. Lisa porrulauk ja kuumuta ilma pruunistamata umbes viis minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta veel 1–2 minutit. Seejärel lisa kartulid, puljong ja ürdisegu ning hauta kaane all tasasel tulel umbes 40 minutit, kuni köögiviljad on täiesti pehmed. Lisa hapukoor ja püreeri. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos praetud ja hakitud peekoni, riivjuustu, hapukoore ja ürtidega.