Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Ürdine kartulisupp peekoniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Ürdine kartulisupp peekoniga
Ürdine kartulisupp peekoniga Foto: santa maria

Santa Maria kokk Ilmar Räni õpetab, kuidas valmistada ürtidega maitsestatud kartulisuppi peekoniga. Suppi jagub neljale.

  • 3 sl võid
  • 2 keskmist porrulauku, hakituna
  • 6 küüslauguküünt
  • 1 l kana- või köögiviljapuljongit
  • 2 tl Prantsuse ürdisegu
  • 800 g kartuleid, tükeldatuna
  • 100 g 20-protsendilist hapukoort
  • soola ja pipart
  • Serveerimiseks: peekonit, riivjuustu, hapukoort ja värskeid ürte

Kuumuta võid paksupõhjalises potis. Lisa porrulauk ja kuumuta ilma pruunistamata umbes viis minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta veel 1–2 minutit. Seejärel lisa kartulid, puljong ja ürdisegu ning hauta kaane all tasasel tulel umbes 40 minutit, kuni köögiviljad on täiesti pehmed. Lisa hapukoor ja püreeri. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos praetud ja hakitud peekoni, riivjuustu, hapukoore ja ürtidega.

Tagasi üles