Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Valmistume vastlateks: hernesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Hernesupp
Hernesupp Foto: Elis Toompuu

Kodukokk Elis õpetab oma toidublogis, kuidas valmistada paksemat ja puruks keenud hernestega suppi, mis talvisel ajal hästi sooja annab ja kõhtu täidab.

Vaja läheb:

  • 4 dl kuivatatud herneid
  • 1-1,5 dl odrakruupe
  • 500-600 g suitsukooti
  • 1 suur sibul
  • 2 keskmist porgandit
  • 2 liitrit vett
  • 1 sl sinepit
  • soola

Pane herned ja kruubid eelmisel õhtul külma veega likku. Enne supi keetmist loputa ja nõruta nad hoolega üle.

Tõsta suitsukoot külma veega potti ja lase keema tõusta. Koori pinnale tekkinud vaht. Kui vahtu enam ei teki, siis lisa ka herned, kruubid, porgandid ja sibul. Lase tasasel tulel podiseda, kuni herned on pehmeks ja katki keenud (selleks kulub umbes poolteist tundi).

Tõsta seakoot supist välja, eemalda kondilt liha ja tõsta see supi sisse tagasi. Maitsesta soola ja sinepiga. Kui supp saab liiga paks, siis lisa veidi keevat vett. Serveeri hakitud maitserohelisega.

Tagasi üles