Krehvtine supp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merrit Kiho

Kodurestorani MerMer perenaine Merrit Kiho tegi vürtsikat kalasuppi, mis sai nimeks «Tuldpurskav lõhe».

Tegelikult ei ole ma väga suur supisööja. Tean küll, et selline ülestunnistus ei kõla kõige tervislikumalt. Et ennast ja suppi teineteisele lähendada ja mingigi uusaastalubadus teoks teha, üritan sel aastal vähemalt korra kuus supipäeva teha.

Praegu olen omadega graafikus: jaanuaris idamaine kanasupp, veebruaris vürtsine kalasupp.
Viimane sai hoiatava nime «Tuldpurskav lõhe», ja nagu retseptis öeldud, võib vürtse vähemaks võtta.

«Tuldpurskav lõhe»

•    2 sibulat, poolitatud ja viilutatud

•    1 priske porgand, poolitatud ja õhukeselt viilutatud

•    neljandik keskmisest fenkolist, õhukeselt viilutatud

•    ühe sidrunheina valge osa, noaküljega laiaks litsutud ja viilutatud

•    pool punast paprikat, peenikesteks ribadeks hakitud

•    u 10 cm pikkune porru, õhukeselt viilutatud

•    1 värske punase tšilli kaun, seemnetest puhastatud ja õhukeselt viilutatud (vähem tulise armastajatele kolmandik kaunast)

•    15 g kuivatatud puravikke

(või 100 g värskeid šampinjone)

Aja väheke oliiviõli supipajas kuumaks ja kalla kõik eespool nimetatud koostisained patta, lisa 2 tl karrit (tagasihoidlikumatele piisab 1 tl), musta pipart ja soola ning kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades 3–4 minutit. Vala juurde 3 dl valget veini, tõsta kuumust ja lase paar minutit veiniaurudel välja keeda. Lisa 1,2 l köögiviljapuljongit, aja keema, alanda kuumust ja lase podiseda 10–15 minutit.

Sel ajal tükelda u 450 g nahata lõhefileed suupärasteks tükkideks, vala potti ja keeda tasasel tulel u 5 minutit. Enne serveerimist haki sekka südamest tilli. Kes tahab, haukab tüki leiba-saia juurde, kuid nendeta on saadus samuti väga hää.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles