Lehmakommiliin on juba töövalmis

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Lätis toodetud lehmakommid.
Pildil on Lätis toodetud lehmakommid. Foto: Ove Maidla

Endise Nasva Pagari ruumides nostalgilisi vana hea maitsega lehmakomme tootma hakkav ettevõte OÜ Viru Kaubandus on kommitsehhi seadmed nüüdseks paigaldanud ning kahe päeva jooksul on katsetatud ka kommide keetmist ja maitset.

«Võin öelda, et eilse katsetuse käigus tuli välja täpselt selline komm, nagu ta vanasti oli,» rääkis Oma Saarele OÜ Viru Kaubandus juhatuse liige Urmas Velleste.

Kaubandusvõrgu jaoks algab Lehmakese tootmine Kuressaares mai keskel. Esialgu võetakse Velleste sõnul tööle 26 inimest, kellest osa on endise Nasva Pagari töötajad ning osa ka Volexist.

Enamik inimesi hakkab tegelema kommide pakendamisega - lehmakommidele pannakse paberid ümber käsitsi. Velleste sõnul on pakkeliiniga pakkimine küll mõeldav, kuid siis ei tule kommid sellise kujuga nagu vaja.

Esialgsetest numbritest rääkides ütles ettevõtja, et kuu jooksul kavatsetakse toota 20 tonni lehmakomme. Kogused võiksid tema sõnul ka suuremad olla, kuid selleks peavad töötajad juba väljaõppinud olema.

Lehmakomm on tootjatel praegu ainus tooteartikkel, kuid sügisel kavatsetakse tegema hakata ka endisaegset Linnupiima sufleed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles