Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid eestimaiseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta. Must tangupuder küpsetatud kohaga on kahtlemata omapärane maitseelamus.
Traditsioone austav kaasaegne tangupuder kalaga
Must tangupuder
100 g kruupe
100 g kartuleid
1 vaniljekaun
4 viilu peekonit
1 sibul
1 küüslauguküüs
30 g võid
Soola, pipart
1 porru
Keeda kruubid pehmeks ja jahuta. Haki peekon väikesteks kuubikuteks ning sibul ja küüslauk peeneks. Sega juurde vaniljekaun ja 30 g võid ning kuumuta läbi. Keeda kartulid pehmeks, lisa 30 g õli ja 30 g piima ning valmista sellest ühtlane pudrumass. Sega puder tangudega ning maitsesta soola ja pipraga. Pane porru ahjuplaadile ning lase küpseda, kuni see muutub süsimustaks. Jahvata ning lisa tuhk pudrule.
Küpsetatud koha
4 x 125 g kohafileed
1 sidrun
Tilli
30 g võid
1 küüslauguküüs
Soola, pipart
Põltsamaa Kuldset
Prae koha pannil naha poolt ära, keera ümber ning lisa või ja 15 g tilli. Prae kuldpruuniks, riivi juurde poole sidruni koor ning maitsesta soola ja pipraga. Pane potti 15 g võid ja 50 g vett, purustatud küüslauguküüs ning 2 korgitäit Põltsamaa Kuldset. Serveeri koha tangupudruga.