Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pidulik iseseisvuspäevaleib

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Seenesalat talusingi ja leivaga
Seenesalat talusingi ja leivaga Foto: Jüri Seljamaa

Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid eestimaiseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta. Pane pidulauale seenesalatit talusingi ja leivaga.

Grillitud leib

Pool pätsi rukkileiba või iseküpsetatud leiba
Veidi õli

Lõika leivast neli pikka viilu, hõõru need õliga ning lase pannil kuldpruuniks

Seenesalat muna ja talusingiga

100 g marineeritud või soolatud metsaseeni
8 muna
30 g hapukoort
200 g võid
1 sidrun
Paar oksa tilli
Soola, suhkrut
40 g talusinki

Lase või keema ning eralda munavalged kollastest. Pane neli munakollast kõrgesse anumasse, vala juurde poole sidruni mahl ning lisa natuke soola ja suhkrut. Vala juurde kuum sulatatud või, samal ajal vaiksel saumikseriga vahustades. Haki seened peeneks, lisa hapukoor, maitse järgi tilli ning soola ja pipart. Lõika talusink õhukesteks viiludeks ja prae ära. Keeda munad poolpehmeks. Serveeri leib koos kastme, seenesalati, singi ja munadega.

 

Märksõnad

Tagasi üles