Eesti Vabariigi aastapäeva eel koostas Eesti kulinaaria instituudi liige Joonas Koppel koostöös Maximaga kaasaegseid eestimaiseid toiduretsepte, millega saab piduliku iseseisvuspäeva laua senise süldi ja kartulisalati asemel põnevamaks muuta. Pane pidulauale seenesalatit talusingi ja leivaga.
Pidulik iseseisvuspäevaleib
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grillitud leib
Pool pätsi rukkileiba või iseküpsetatud leiba
Veidi õli
Lõika leivast neli pikka viilu, hõõru need õliga ning lase pannil kuldpruuniks
Seenesalat muna ja talusingiga
100 g marineeritud või soolatud metsaseeni
8 muna
30 g hapukoort
200 g võid
1 sidrun
Paar oksa tilli
Soola, suhkrut
40 g talusinki
Lase või keema ning eralda munavalged kollastest. Pane neli munakollast kõrgesse anumasse, vala juurde poole sidruni mahl ning lisa natuke soola ja suhkrut. Vala juurde kuum sulatatud või, samal ajal vaiksel saumikseriga vahustades. Haki seened peeneks, lisa hapukoor, maitse järgi tilli ning soola ja pipart. Lõika talusink õhukesteks viiludeks ja prae ära. Keeda munad poolpehmeks. Serveeri leib koos kastme, seenesalati, singi ja munadega.