Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Rotermanni kvartalisse tuleb Eesti toidu turg

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Siiri Erala
Copy
Rotermanni kvartalisse tuleb eestimaise toidu turg. Pildil turukaup.
Rotermanni kvartalisse tuleb eestimaise toidu turg. Pildil turukaup. Foto: Priit Simson
Selle kuu lõpus avab Rotermanni kvartal Eesti toidu turu, kus hakatakse kodumaist toidukaupa müüma iganädalaselt neljapäevast laupäevani.

Turule mahub korraga kuni 20 kaupmeest ning osta saab liha- ja kalatooted, pagari- ja piimatooted ning hooaja jooksul valmivaid puu- ja köögivilju. Kaup on rangelt kodumaist päritolu ja osa ka mahetoodang.

«Lugu on küllap igaühele tuttav: olen pidanud kõvasti vaeva nägema, et saada talveks Eesti sibulat ja jõululauale lammast. See saigi otsustavaks – tuli ise tegutsema asuda, et olukord muutuks ning erinevais Eesti paigus tootetav toit ühte kohta kokku tuua. Teiseks ajendiks oli muidugi soov Eesti talunikele turustusväljundit pakkuda,» selgitas turu loomise tagamaid turu projektijuht Merilin Pärli.

Rotermanni turu ametlik avamine toimub 29. mail kell 12, turupäev ise algab kaheksast.

Tagasi üles