Toidublogija Ragne Värgi kevadiselt kerge sibula-suitsukanapirukas viib keele alla.
Lase mahlakal sibula-suitsukanapirukal end üllatada
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhi:
- 3 dl jahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 125 g võid, toasooja
- 50 g riivitud juustu
Kate:
- 3 sibulat
- 1 suitsukanakoib (ca 200g)
- 2 dl rõõska koort (35-protsendiline)
- 2 muna
- soola
Põhja valmistamiseks sega kõik ained omavahel ühtlaseks massiks ning suru tainas 21-22cm koogivormi põhja ja äärtele. Aseta külmkappi ca 10-15 minutiks.
Viiluta sibul ning prae pannil õlis klaasjaks. Eemalda liha kanakoivalt ning haki väiksemaks. Lisa pannile ning sega koos sibulaga läbi. Aseta praetud segu pirukapõhjale. Vispelda omavahel vahule koor ja munad, maitsesta soolaga ning vala pirukavormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
Soovitused:
· Pirukavormi võid katta küpsetuspaberiga või siis korralikult määrida põhi ja ääred võiga kokku.
· Sibula praadimisel raputa peale veidi soola, see hoiab ära sibula kõrbemise.