Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lase mahlakal sibula-suitsukanapirukal end üllatada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Sibulapirukas
Sibulapirukas Foto: Ragne Värk

Toidublogija Ragne Värgi kevadiselt kerge sibula-suitsukanapirukas viib keele alla.

Põhi:

  • 3 dl jahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 125 g võid, toasooja
  • 50 g riivitud juustu

Kate:

  • 3 sibulat
  • 1 suitsukanakoib (ca 200g)
  • 2 dl rõõska koort (35-protsendiline)
  • 2 muna
  • soola

Põhja valmistamiseks sega kõik ained omavahel ühtlaseks massiks ning suru tainas 21-22cm koogivormi põhja ja äärtele. Aseta külmkappi ca 10-15 minutiks.

Viiluta sibul ning prae pannil õlis klaasjaks. Eemalda liha kanakoivalt ning haki väiksemaks. Lisa pannile ning sega koos sibulaga läbi. Aseta praetud segu pirukapõhjale. Vispelda omavahel vahule koor ja munad, maitsesta soolaga ning vala pirukavormi. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

Soovitused:

·         Pirukavormi võid katta küpsetuspaberiga või siis korralikult määrida põhi ja ääred võiga kokku.

·         Sibula praadimisel raputa peale veidi soola, see hoiab ära sibula kõrbemise.

Tagasi üles