Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mikroarbuusid on tavaarbuusist 20 korda väiksemad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Arbuusid
Arbuusid Foto: SCANPIX

Pepquino mikroarbuusid on tavalistest arbuusidest 20 korda väiksemad,  kuid nende välimus on sama.

Üliväiksed arbuusid on umbes kolm sentimeetrit pikad, samas kui tavaarbuusid võivad kuni 50 sentimeetri pikkused olla, kirjutab The Telegraph.

Hollandi köögiviljakasvatajad avastasid miniarbuusid Lõuna-Ameerikast, tõid need oma kodumaale ja hakkasid neid kasvuhoonetes kasvatama.

Mikroarbuuside maitse meenutab kurgi  ja roheliste söögitaimede segamaitset.

Väikeseid arbuuse võib  näiteks süüa vahepalana, nagu oliive või siis lisada salatisse.

Hollandi firma Koppert Cress esindaja Anneke Cuppeni kinnitusel on mikroarbuusidest saanud moesöök.

«Nõudlus nende arbuuside järele on pidevalt kasvanud. Müüme nädalas neid 50 – 100 kasti. Seda saab kasutada väga erinevate toitude valmistamisel,» lisas esindaja.

Fotot vaata siit.

Märksõnad

Tagasi üles