Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Põhjuseid, miks tasub süüa rabarberit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Kui aed on alles tühi ja kõle, siis rabarber on esimene, kes aiaomanikku rõõmustab.
Kui aed on alles tühi ja kõle, siis rabarber on esimene, kes aiaomanikku rõõmustab. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kohe-kohe sulab lumi peenralt ja hapu rabarber on üks esimesi aiasaadusi, mida saab juba mais rõõmuga nautida.

Kiudaineterikas ja madala kalorisisaldusega rabarberivars sisaldab antioksüdant katehhiini. Seda bioflavonoidi leidub ka näiteks rohelises tees, tumedas šokolaadis ja punases veinis ning see on ka põhjus, miks nimetatud toitusid tarvitada soovitatakse, kirjutab Huffington Post.

Lisaks on rabarber hea C-vitamiini ja K-vitamiini allikas, selles on parajalt kaaliumi ja kaltsiumi. Rabarberi juurt ja vart on ikka kasutatud kõhuhädade raviks. Enamasti oleme harjunud tegema rabarberikooki, kuid kõige tervislikum on seda muidugi süüa paljalt.

Siiski ei tasu aga rabarberi söömisega väga liialdada, sest selles on oblikhapet, mis võib ladestuda organismis soolade või kividena. Rabarberikoogi kõrvale tasub juua piima, mis aitab oblikhappe kahjuliku mõju vastu.

Märksõnad

Tagasi üles