Kohe-kohe sulab lumi peenralt ja hapu rabarber on üks esimesi aiasaadusi, mida saab juba mais rõõmuga nautida.
Põhjuseid, miks tasub süüa rabarberit
Kiudaineterikas ja madala kalorisisaldusega rabarberivars sisaldab antioksüdant katehhiini. Seda bioflavonoidi leidub ka näiteks rohelises tees, tumedas šokolaadis ja punases veinis ning see on ka põhjus, miks nimetatud toitusid tarvitada soovitatakse, kirjutab Huffington Post.
Lisaks on rabarber hea C-vitamiini ja K-vitamiini allikas, selles on parajalt kaaliumi ja kaltsiumi. Rabarberi juurt ja vart on ikka kasutatud kõhuhädade raviks. Enamasti oleme harjunud tegema rabarberikooki, kuid kõige tervislikum on seda muidugi süüa paljalt.
Siiski ei tasu aga rabarberi söömisega väga liialdada, sest selles on oblikhapet, mis võib ladestuda organismis soolade või kividena. Rabarberikoogi kõrvale tasub juua piima, mis aitab oblikhappe kahjuliku mõju vastu.