/nginx/o/2013/04/10/1683062t1h8196.jpg)
Naine24 üleskutsele jagada teiste lugejatega oma tervislikke retsepte vastas Sofie, kes õpetab valmistama kastet lillkapsast.
Naine24 üleskutsele jagada teiste lugejatega oma tervislikke retsepte vastas Sofie, kes õpetab valmistama kastet lillkapsast.
Koostisosad ühe liitri kastme kohta
8 suurt küüslauguküünt, hakitud
2 spl võid
5-6 lillkapsaõisikut
1,5 l köögiviljapuljongit või vett
½ tl soola (maitse järgi lisa rohkem)
½ tl pipart
½ tassi piima
Valmistamine
Küüslauk
Prae võis madalal kuumusel hakitud küüslauk, mittekleepuval pannil. Küpseta mitu minutit või kuni küüslauk on pehme ja aromaatne kuid mitte pruunistunud (pruunistunud küüslaugu maitse on maitse mõru). Eemalda pliidilt ja pane kõrvale.
Lillkapsas
Pane vesi/köögiviljapuljong suurde potti keema. Lisa lillkapsas ja keeda 7-10 minutit.
Püree
Kasuta kulpi, et tõsta lillkapsa tükid kannmikserisse. Lisa 250 ml köögiviljapuljongit, hautatud küüslauk, sool, pipar, või ja piim. Püreeri mitu minutit, kuni kaste on parajalt ühtlane (võid lisada köögiviljavedelikku või piima, olenevalt sellest kui paksu kastet tahad). Võid teha seda kogust olenevalt oma kannmikseri suurusest. Serveeri kuumalt! Kui kaste on kuiv, lisa mõned tilgad piima, vett või oliiviõli. Mulle meeldib lisada veidi oliiviõli, sest see teeb kastme mõnusamaks. Võib lisada ka Parmesani juustu.